Saturday, May 3, 2008

Stonegard

Igår var jag, Emelie och Fredrik (Iverass himself) och kollade på Stonegard. Insläppet var klockan 19:00, och det stora problemet när vi skulle åka dit infann sig i vanlig ordning. Förr-förra konserten vi skulle på var i norrköping och bandet var Mustasch. Vi ville vara ute i god tid så vi var där till och med en tag innan insläpp (tror vi kom dit runt 17-18 tiden). Självklart så var det ju förstås 2-3 förband och Mustasch började inte spela förrän vid midnatt. Det var alltså 6 ganska tråkiga timmar som vi spenderade sittandes i bilen och i dandsbandslokalen (där dom spelade) i norrköping (det gick fort att se stan!).

Nästa konsert tänkte vi absolut inte göra om samma misstag, men vi ville se det sista av förbanden, så att komma en timme sent kändes helt safe. Men döm om vår förvåning när vi kommer in och upptäcker att förbandet (som vi VERKLIGEN ville se, anathema) spelade sin sista låt!

Så igår skulle det vara 2 st förband innan Stonegard skulle gå på scen, och båda verkade rätt dåliga. Med de tidigare erfarenheterna i åtanke visste vi inte alls hur dags vi borde åka in. Men bestämde oss till slut för att vara där 20:30, dvs 1½ timme efter insläpp. När vi kommer dit är det ganska tyst - det första förbandet har inte ens börjat spela och Stonegard ska inte gå på förrän 22:45, dvs två timmar och en kvart senare. SUCK! Varför kan dom inte annonsera speltider i förväg?

Hur som helst, förbanden sög som väntat men till slut var det i alla fall dags för Stonegard att äntra scenen. Det var inte alls mycket folk där så vi hade inga problem att stå och hänga längst fram framför scenen innan dom började. Man behövde inte ens kämpa för att stå kvar där när dom började spela, det var gott om luft runt omkring en. Till vår stora förvåning hade dessutom Torgrimm klippt sig! Vi noterade åter igen hans väldigt blygsamma kroppshydda och skostorlek ungefär 38.

Tyvärr var det riktigt dåligt ljud i lokalen och vid ett flertal gånger råkade någon koppla bort basen. Men förutom det var dom grymt bra! Körde mest låtar från den "nya" skivan, som ska lanseras internationellt först i höst, men även 4-5 gamla låtar från 'Arrows'. Det blev klart mer drag i den lilla publiken när dom drog igång den gamla hiten 'Barricades' som sista låt (innan encore). Allra sist spelade dom någon riktigt gammal låt som inte finns med på någon av skivorna, och det lät riktigt bra. Mer rock'n'roll och lite mindre metal än deras vanliga material. Vore kul att höra mer av det!
Torgrimm försökte sig på lite svenska, men det föll inte så väl ut så han föll tillbaka på sin gamla vanliga norska (som jag inte tror att speciellt många förstod heller). Synd att det var så pass liten publik, men dom gav i alla fall järnet och var lika kul som vanligt att kolla på.

Nu väntar vi bara på att Mustach och Volbeat ska gästa Stockholm!

No comments: