Tuesday, April 29, 2008

Exjobb del 3

Det blev en riktig kommentarstorm (nåja, en i alla fall) efter senaste inlägget, och nyfikenheten var stor om vad det egentligen var för exjobb jag skulle göra, vilket jag lyckades undvika att nämna. Hur som helst, här nedan följer en förklaring.

När lastbilarna brummar omkring så drivs vissa hjälpaggregat som t.ex. styrservo, vattenpump och bromskompressor konstant även fast dom inte alltid behövs. Exjobbet går ut på att undersöka ifall det skulle ge någon betydande minskning av bränsleförbrukningen ifall man kan styra dessa hjälpaggregat så att dom kopplas bort när dom inte behövs.

Kort och gott! Det kommer alltså att bli en sommar i MatLab's tecken. Tur att vi är så bra kompisar. Kanske vi till och med kan ta oss en glass i solen på testbanan och spana in några snygga lastbilar tillsammans.

Förutom det så är det sjukt stressigt i skolan. Nästa tisdag ska en ganska stor rapport vara färdig, och den ska redovisas på eftermiddagen. På förmiddagen samma dag så ska jag skriva tenta i en helt annan kurs. Efter det har jag en hemuppgift i termodynamik, en ganska stort projekt i matlab-kursen, och en übersvår tenta i fordonsdynamik. Kommer bli en väldans skojig valborg i år!!!

Peace out! (som vi säger på tyresö)


No comments: